Hoe kan ik helpen?

Adopteer op afstand

Je wil wel een hondje helpen, maar je bent niet in de mogelijkheid om er één te adopteren? Dan bieden wij als alternatief adoptie op afstand (ook gekend als virtuele adoptie).

Mits een maandelijkse donatie van 5,00 euro zorg je ervoor dat jouw favoriete hondje van een mooie tijd bij onze rescuers kan genieten. Dit laat ons toe om tussen te komen in de onkosten voor de voeding.

Natuurlijk kan je desgewenst meerdere dieren op afstand adopteren, maar een dier kan ook door meerdere mensen worden geadopteerd.

Wij houden je regelmatig op de hoogte over het welzijn van "jouw" hond of poes , hetzij via een email, hetzij via de website. Wanneer het dier een definitief huisje gevonden heeft, laten wij je dat ook direct weten.

Stuur een mailtje naar felisetcanis@outlook.com en vermeld hierin je naam en de naam van het dier dat je virtueel wil adopteren.

Stort de maandelijkse bijdrage van 5,00 euro op rekeningnummer BE58 0635 5822 9779 (BIC: GKCCBEBB) van Felis et Canis en vermeld ook hier jouw naam + virtuele adoptie + de naam van de hond.

De dieren (en wij natuurlijk ook) zijn je erg dankbaar!

 

Doneer

 

Je kan ook een eenmalige financiële schenking doen op onderstaande rekening of via onderstaande paypal account, maar uiteraard zijn wij ook altijd blij met voedsel, medicatie, dekens, lakens, speelgoed, ... om aan onze dieren bij de rescuers te geven.

 • Iban : BE58 0635 5822 9779  (BIC/SWIFT : GKCCBEBB)
 • Paypal : felisetcanis@outlook.com 
 •  
 •  

Trooper

Shop jij wel eens online? Doe die extra klik via trooper en je steunt er ACR Felis et Canis mee.

Huh? Gratis mijn vereniging steunen? Hoe kan dat?

Wel dat kan via de trooperpagina van ACR Felis et Canis.

 1. Elke vereniging heeft een eigen trooperpagina
 2. Op deze pagina staan links naar webshops (Medpets, Torfs, JBC, Fun, Lidl, About you, Hema, Gamma, Farmaline, Collishop, Bol.com, Dreamland, Booking.com, Decathlon, Takeaway, Brantano, AS Adventure, ...)
 3. Als je via die links op de trooperpagina van ACR Felis et Canis naar de webshop surft, weet de shop dat jij ons wil steunen.
 4. De link doet het werk en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal doet. Zonder 1 cent extra uit te geven.
 5. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een procentje naar ACR Felis et Canis. Iedereen blij!

Download "TROOPERBOT" voor google chrome of firefox. Botje bliept als je online sjopt en je op een troopershop terecht komt. (https://trooper.betrooperbot)

 

Word vrijwilliger

Een organisatie heeft steeds vrijwilligers nodig. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen. En dit kan op allerlei manieren.

 • Lekkernijenverkoop
 • Delen van berichten en ledenwerving
 • In Griekenland Giota helpen
 • Inzamelingacties organiseren : bv. bij de lokale apothekers vragen naar materiaal dat ze niet meer kunnen verkopen, bij de lokale dierenspeciaalzaak langsgaan om sponsoring te vragen, flyers of posters ophangen om hondenspulletjes te verzamelen, ...

 

Word gastgezin

Heeft u enige ervaring met honden, tijd, maar vooral geduld en veel liefde te geven, dan is het misschien een idee om tijdelijk voor een hond(je) te zorgen. U kunt zich dan aanmelden als gastgezin. Het dier wordt vanuit het gastgezin geplaatst, soms gebeurt dat snel, maar het kan ook zo zijn dat de hond een poosje bij u zal blijven. Als gastgezin heeft u een belangrijke taak ivm het socialiseren van het dier, het wennen van een hond aan het lopen aan de riem, het evt. zindelijk maken, het wennen aan verkeer, mensen, andere dieren enz. Het is dus niet zomaar iets en we willen graag dat u er goed over nadenkt zodat u weet waar u aan begint. Indien er vragen of problemen zijn zullen we er alles aan doen om u bij te staan. Als gastgezin speelt u een belangrijke rol bij de plaatsing van een dier omdat u het dier in de opvang heeft en het daardoor goed heeft leren kennen. Het is niet de bedoeling om u op te zadelen met een dier dat niet bij u past, daarom willen we graag dat u kenbaar maakt wat voor hondje u het liefst opvangt: reu, teef, groot, klein, jong, oud.

    

Word vluchtbegeleider

Ga je met vakantie en wil je hondjes helpen? Dan kan je steeds hondjes vanuit je bestemming mee naar België of Nederland brengen, zodat zij bij hun nieuwe familie kunnen gaan wonen.


Contact

https://www.facebook.com/felisetcanis

Elfnovemberstraat 3
2627 Schelle


+32 (0)3 283.50.08


Animal Care & Rescue : Felis et Canis

Rescuer Giota heeft jarenlang vele zwerfhonden gered en verzorgd. 

Haar spaarcenten gingen allemaal naar de dieren.

Ondertussen heeft ze grote schulden opgebouwd.

De economische toestand in Griekenland is nog steeds zeer slecht.

Eigenlijk zou Giota betere oorden moeten opzoeken om werk te vinden.

Dit was ook het plan, maar ze kan het niet over haar hart krijgen om de honden achter te laten.

Giota zal zich dus voor de zwerfhonden in Xanthi blijven inzetten.

Zij kan daarvoor ook altijd op onze steun blijven rekenen.

En uiteraard blijft uw hulp ook broodnodig.